Τι είναι

Το trustWEB δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο Ελληνικό Internet.

Οι ιστοσελίδες στην Ελλάδα δημιουργούνται με γρήγορους ρυθμούς και καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων. Παρουσιάζουν επιχειρήσεις, προϊόντα, υπηρεσίες, και πολλές από αυτές πραγματοποιούν συναλλαγές με πελάτες τους.

Πολλές φορές όμως, στερούνται βασικών πληροφοριών, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, όπως η πολιτική απορρήτου, ενώ αρκετές από αυτές, αποκρύπτουν ή παρουσιάζουν διαφορετικά στοιχεία για το ποιες πραγματικά είναι. Συχνά, οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα μια μικρή πόλη παρουσιάζουν την έδρα τους στην Αθήνα, ή και αλλού, ενώ αρκετές από αυτές δεν παρουσιάζουν ούτε τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας με εκπροσώπους τους.

Ιδιαίτερα σημαντικό, είναι ακόμη, το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις δεν απαντούν στα παράπονα ή τις ερωτήσεις των πελατών τους, ή καθυστερούν συστηματικά στην ικανοποίηση των απαιτήσεών τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που διαξήγαγε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Νοέμβριο του 2010, οι χρήστες του Internet, δήλωσαν κατά 35% ότι τους φοβίζει να κάνουν αγορές από "κάπου που δε γνωρίζουν αν υπάρχει", κατά 58% ότι φοβούνται για τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά τους δεδομένα, ενώ επίσης δήλωσαν ότι "θα εμπιστευόταν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα" κατά 55% έαν είχε θετική αξιολόγηση από τους χρήστες του και κατά 66% αν είχε την πιστοποίηση από ένα ανεξάρτητο αξιόπιστο φορέα.

Το trustWEB έρχεται να προσφέρει ακριβώς αυτό:

Βασικές Υπηρεσίες

  • Ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να έχουν μια ολοκληρωμένη πολιτική τόσο για τη διασφάλιση του απορρήτου όσο και για την εφαρμογή ενός πλήρους και κατανοητού πλαισίου όρων χρήσης.
  • Ελέγχει και πιστοποιεί ότι η επιχείρηση είναι πράγματι αυτή που διαφημίζει στην ιστοσελίδα της, καθώς και ότι το όνομα χώρου που χρησιμοποιεί της ανήκει (θα σας έκανε μεγάλη εντύπωση αν γνωρίζατε πόσα domain names ανήκουν στην πραγματικότητα σε αυτόν που σχεδίασε την ιστοσελίδα κάτι που σημαίνει ότι έχει πλήρη πρόσβαση και δικαιώματα σε αυτό)
  • Ελέγχει και βεβαιώνει ότι τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας με εκπρόσωπο της επιχείρησης βρίσκονται ευκρινώς αναρτημένα στην ιστοσελίδα της
  • Ελέγχει και βεβαιώνει ότι η ιστοσελίδα δεν έχει 'νεκρούς' συνδέσμους με αποτέλεσμα να λείπουν πληροφορίες από αυτήν.

Υπηρεσίες Αξιολόγησης - Συμμόρφωσης

  • Δέχεται τα παράπονα των χρηστών από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και προσπαθεί για την ομαλή και άμεση επίλυσή τους.
  • Βαθμολογεί τις επιχειρήσεις με βάση τα στοιχεία τους και ένα matrix κριτηρίων και τις κατατάσσει σε επίπεδα από Α+ έως D, δίνοντας ακόμη περισσότερα στοιχεία για την αξιοπιστία τους.

Η συμμετοχή στο trustWEB δημιουργεί αίσθηση αξιοπιστίας στην επιχείρηση, αφού αποτελεί μια τρίτη οντότητα η οποία δεν έχει άμεση σχέση με την επιχείρηση και ως εκ τούτου είναι αντικειμενική.

Πρόκειται για μια αμιγώς ελληνική υπηρεσία, η οποία μιλάει στη γλώσσα μας και προσαρμόζεται με την ελληνική πραγματικότητα.

Στόχος του trustWEB είναι να αποτελέσει το ελληνικό seal (σφραγίδα) που θα πιστοποιεί τις βασικές και απαραίτητες λειτουργίες που πρέπει να έχει κάθε ιστότοπος στο Internet αναβαθμίζοντας έτσι την συνολική ποιότητα του ελληνικού Ιστού.

Δημιουργήστε σήμερα τον λογαριασμό σας και επωφεληθείτε από την αυξημένη αξιοπιστία που σας προσφέρει η οικογένεια του trustWEB.